“Това което направи тази седмица министърът на финансите бих го

...
 “Това което направи тази седмица министърът на финансите бих го
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Спешно трябва да се наложи таван на цените


 izbori_2023_v1_014

 

“Това което направи тази седмица министърът на финансите бих го сравнил с атентат към страната, от рецидивист. Същата тази дама, направи такова изказване по време на предходните избори, когато разгласи, че няма да има пари за пенсиите. Учуден съм, че я оставиха да бъде отпред на хазната на България. ”

Това съобщи лидерът на “БСП за България ” във Варна и Търговище Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му парите в страната са обезпечени и няма място за терзание. “16 милиарда и 700 млн. лв. има сега запас по сметките на страната ни. Когато Борисов съобщи властта 2021г. бяха 8 милиарда и 200 млн.лева, два пъти повече пари има сега в сметките на страната ”, успокои Гуцанов.

“Не знам кой споделя на финансовия министър какво да направи, само че нямам доверие, тя да не е готова и да не знае тези числа, които експортирам сега ”, добави той.

Той изясни, че сега външния дълг на България е 24%. “През 2015 година той беше 30%. Държавите членки на Еврозоната сега са на към 90%. Италия е съвсем 200%, Гърция е съвсем 200% ”, сподели Гуцанов.

Той показа, че страната ни е имала 4% растеж на стопанската система, когато отрасловото министерство е било в ръцете на Българска социалистическа партия. “Ако сега служебният кабинет има проблем със събираемостта, то дано да си намерения дали няма проблем с корупционната процедура, която се случва през последните месеци ”, предизвести той.

Гуцанов още веднъж уточни, че точно Българска социалистическа партия е вдигнала пенсиите с 39%, осигурила е безплатните учебници и безплатните детски градини.

А това, което в този момент би трябвало да се направи в най-спешен порядък е таван на цените. “Не може кашкавала през днешния ден да коства 15лева, а на следващия ден да бъде 30лева. Първото нещо, което ще създадем в Народното събрание е налагане на таван на цените. Трябва да има държавна борса, която също да взе участие в изкупуването на стоките, тъй като тя ще “натисне ” цените надолу. Трябва да има и опция до по-евтини енергийни запаси “, безапелационен беше Гуцанов.

Според него би трябвало да има подоходно облагане, само че постепенно и не в този миг на тежка конюнктура. “Ние освободихме младите семейства- за едно дете 50лева на месец, което е 600 лв. на година, за две деца са 1200 лв., само че го направихме по този деликатен метод ”,обясни социалиста.

Той разяснява и, че Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ са едно и също нещо. “БСП бяхме единствената партия, която гласуваме за нещо друго и потребно за българите ”,

На финала прикани жителите да гласоподават за Българска социалистическа партия с номер 1.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР